O mně  . . .

Jmenuji se Mari a vítám vás na svém blogu, kde se zaměřuji na zdravější vaření a pečení. Jako dítě jsem milovala klasiku, prostě buchty, dorty, dortíčky, koláčky, dezerty,  všechno sladké,  plné bílé mouky, cukru a mléka. A co tak tuhle klasiku nahradit? Pokud dáte šanci ve vaší kuchyni i jiným surovinám, slibuji, že nebudete litovat.


Začalo to jako prevence...

Už sám Hippokrates jednou řekl : "Ať je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék ať je tvým jídlem." Je smutný, že si to uvědomíme až tehdy když nám naše tělo začne vysílat signály, že je něco špatně. Já jsem zdárným příkladem, že když správně reagujeme na tyto signály a změníme naše stravovací návyky, regenerace je zaručena, stačí jen vytrvat.


A z prevence je životní láska

Začátky byly težké a to je už pěkných pár let. Když jsem hledala v regálech kamutovou mouku, koukali na mě jak na člověka z jiné planety. Dnes je situace trochu jiná, sortiment je široký a možnosti jsou neskutečné.  Z každé strany na vás kouká něco hodně zdravého a zaručeně dobrého. Nevyvracím, jen tvrdím, že i ty zdravé tyčinky vytvoříte dětem  sami doma a  tím to nekončí. Pro mě čas strávený v kuchyni u tvoření pokus-omyl se stal relaxem, oddychem a hlavně láskou, protože jen tehdy když něco milujeme a dávame do toho všechno, výsledek stojí za to.