Višňové košíčky

06.12.2018

Agávový sirup je zahuštěná šťáva z kaktusu agáve.Agávový sirup je hodně sladký, má jemnou neutrální chuť i barvu, dobře se rozpouští i proto se úžasně hodí do nepečeného cukroví, které chcete osladit trochu jinak než cukrem. Otázka ohledně zdraví je k zamyšlení, agávový sirup obsahuje nadměrné množství fruktózy, která s dlouhodobého hlediska pravidelného užívaní není úplně ideální, ale pokud ho použijete jednou za čas v malém množství, je pořád lepší variantou než cukru bíly. 

Ingredience

Na náplň

  • 150g domácího másla z vlašských ořechů 
  • 100g pšeničných klíčků
  • 250ml višnovice (lze použít i rum)
  • 50ml agávého sirupu

Do náplně

  • višně den předem namočené ve višňovici (lze použít i rum)cca 30ks

Na polevu

  • 150g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 50g kakaového másla

Postup

1.První titulek

Nejprve si připravím čokoládovou polevu. Když mam polevu hotovou vytvořím si ořechovou náplň. Ořechové máslo dělám doma, stačí mít jenom dobry food procesor a ořechy v něm rozmixovat do másla, zbytek surovin přidám a náplň je hotové.

2.Druhý titulek

Košíčky si rozložím na plech. Počet se liší od velikosti košíčku. Pokud použijete menší košíčky vyjde vám skoro 50 kousku. Do každého košíčku naliji pomoci lžíci čokoládu. Pak přidám ořechovou náplň. Na náplň vložím kousek višně a opět zaliji čokoládou. Dám do chladu.