Ovocná vegan zmrzlina

07.09.2018

Pro lidi s intolerancí na laktózu je kokosové mléko takový menší zázrak. Mléko získané z dužiny kokosu pomáha posilovat imunitní systém. Na rozdíl od kravského mléka má i antiseptické účinky, kdy potlačuje vznik zánětu a brání rozvoji virových onemocnění. Můžeme ho koupit a nebo také vyrobit doma. Já osobně, pokud peču pro sebe, krémy dělám hlavně z kokosové smetany, která vám vznikne, když necháte mléko přes noc v lednici. Krom krému ji můžete použít do zmrzlin, dezertních pohárů, nebo jen tak vyšlehat a použít namísto šlehačky. 

Ingredience

Na zmrzlinu

  • 200g kokosové smetany 
  • 500g ovoce (jahody, maliny, broskve . . .)
  • 2 banány

Na ozdobu 

  • ovoce 

Postup

1.

Plechovku kokosového mléka nechám přes noc v lednici. Banány nakrájím na kolečka a dám do mrazáku s ovocem dle vašeho výběru. Druhý den zmrazené ovoce, banány a kokosovou smetanu spolu rozmixuji. 

2.

Pokud vám nebude stačit konzistence zmrzliny, dejte ji ještě na tři hodiny do mrazáku. Zdobím ovocem.