Vanilkové rohlíčky

23.12.2017

Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočnímu cukroví. Někdo nedá dopustit na jejich sladkou chuť a jiný na vůni vanilky. Ja osobně miluji vůni vanilky a doporučuji, pokud máte možnost koupit mletou vanilku Bourbon z ostrova Mauritius, určite neváhejte. Mletou vanilku tam zpracovávají tradičním způsobem a i malá špetka mleté vanilky provoní nejednu kulinářskou doborotu.

Ingredience

Na těsto

  • 250g špaldové mouky jemně mleté
  • 100g lískových ořechů
  • 200g rostlinný tuk Alsan Bio
  • 1 žloutek
  • 2 vanilkové třtinové cukry

Na obalení

  • ovesné sušené mléko
  • vanilka mletá

Postup

1.
Rostlinný tuk nechám změknout a ořechy namelu. Pak všechny surovin zpracuji v těsto, zabalím do potravinářské fólie a nechám v lednici hodinu odpočívat. 

2.
Z těsta pak tvaruji malé rohlíčky, které skladám na plech vylozený pečícím papírem a peču 15min při teplotě 180stupňů. Po upečení nechám vychladit. 

3.
Vychlazené rohlíčky obalím v misce, do které jsem si předem namíchala ovesné sušené mléko a namletou vanilku.