Sladíte rádi cukrem? Chcete ho nahradit? Nevíte čím? Na trhu se dnes můžeme setkat kromě různých sladidel a sirupů s hnědým třtinovým cukrem. Třtinový cukr můžeme považovat za plnohodnotnou náhradu cukru a mimo to obsahuje i mnoho zdraví prospěšných látek. Je považován za zdroj minerálních látek, který obsahují kromě sacharózy, glukózy i fruktózu. Dále je nutričně hodnotnější a nezatěžuje tolik organismus, takže pokud chcete mlsat a něco osladit, netřeba se ho vůbec bát.
Sušenky crinkle
08.04.2018
Ingredience
Na těsto
- 150g špaldové mouky jemně mleté
- 50g přepuštěného másla ghí
- 80g třtinového cukru
- 1 vajíčko
- 20g bio kakaa
- 1 lžíce kypřicího prášku bez fosfátu
- 50g pravého řeckého jogurtu
- vanilka
- 1lžíce bíleho octu
Na obalení
- 50g třtinového cukru
Postup
1.
V jedné misce smíchám povolené přepuštěné máslo s cukrem a vajíčkem. V druhé misce smíchám mouku s kakaem, práškem do pečení a vanilkou. Pak suroviny v jedné misce spojím a za stálého míchaní přidám jogurt a pak i lžíci octu. Těsto vložím do lednice a nechám ho odpočinout tak 2-3 hodiny.


2.
Troubu si vyhřeji na 160 stupňů. Pomelu třtinový cukr do moučky. Těsto vytáhnu z lednice a rukama tvaruji kuličky, které obalím v cukru a vložím na plech vyložený pečícím papírem. Peču ve vyhřáté troubě 15minut. Z daného množství mi vyšlo 30 kuliček. Pokud chcete vytvořit silnější bílou vrstvu, aby sušenky vypadly přesně jak originál, obalte je v cukru pořádně. Za mně osobně jsou dost sladké i s jemnou vrstvou cukru.