Domácí snickers 

20.04.2017

Oříšky snad nemají žádnou nevýhodu. Jsou výživné, zdravé a skvěle chutnají. V kuchyni se s nimi dá kouzlit na milión způsobu a tady je jednen z nich.

Arašidy jako takové vůbec nechutnají jako ořechy, myslím samozřejmě nesolené nepražené. Pražené již našli uplatnění a to hlavně ve formě arašidových másel a pokud si pro tento recept jedno kvalitní seženete, budete hodně překvapeny výsledkem.

Ingredience

Na těsto

  • 200g jáhlových  vloček
  • 70g namletých mandlí
  • 50ml kokosového mléka
  • 50g arašidového másla
  • 80g medu

Na krém

  • 200g datlí
  • 250ml vody
  • 50g arašidového másla

Na ozdobu

  • arašidy dle libosti
  • 50g kakaového másla
  • 1 lžíce raw kakaa

Postup

1.
Jáhlové vločky pomelu v mixéru, když vám tam kousky vloček zůstanou, nic se neděje pak to hezky křupe. Všechny ingredience smícham a zpracuji v těsto. Na plech o velikosti 22x22 vložím pečíci papír a těsto rovnomerne natlačím do plechu. Dám ztuhnout do lednice a jdu dělat krém.

2.
Datle vložím do kastrůlku a zaliju horkou vodou. Nechám chvíli odležet pod pokličkou. Pak datle vyndám a s 50ml vroucí vody z varu rozmixuji. Pridám arašidové máslo. Krém se s pomocí ponorného mixéru hezky spojí.


3.
Těsto z lednice natřu krémem a posypu arašidy. Arašidy vtlačím do krému a dám na chvíli do mrazáku. V kastrůlku z dvojitým dnem necham spojit kakaové máslo s práškem z kakaových bobů.

4.
Když se kakaové máslo spojí s práškem z kakaových bobů, lžičkou poliju povrch zákusku a dám do lednice.