Pesto z medvědího česneku

17.04.2017

Medvědí česnek je typická jarní bylinka, kterou si bohužel za čerstva užívam jen asi měsíc v roce. Právě teď je poslední šance vyrazit do lesa a nasbírat si ho do zásoby. O tom, jak je prospěšný pro lidský organizmus bych mohla psát hodiny a to jsem se nezmínila o jeho chuti a vůni. Vždy mi je líto, když mu končí sezóna a proto jsem ráda, že máme několik způsobu, jak si jeho výjimečnou chuť a vůni užívat celý rok. Jedním ze způsobu je pesto.

Ingredience

Na pesto

  • několik svazku medvědího česneku
  • kvalitní extra virgin olivový olej
  • parmezán
  • oříšky dle chuti vlašské, pinie, mandle, kešu . . .
  • mořská sůl

Postup

1.
Medvědí česnek umyji, rozmixuji listy s ořechy a postupně při mixování přidávám olej. Když jsou listy s ořechy rozmixované, dochutím najemno nastrouhaným parmezánem a solí.

2.
Množství ingrendiencí závisí jen a jen na vás. Všechno podle chuti a potřeby, tady není co zkazit.


3.
Pesto můžete skladovat v lednici, ve sklenicích zakápnuté olivovým olejem, nebo ho rovnou použít. Výborné je do slaných koláčů, těstovin nebo na maso.