Pařížské rohlíčky

04.12.2017

Pro lidi s intolerancii na laktózu je kokosové mléko takový menší zázrak. Mléko získané z dužiny kokosu pomáha posilovat imunitní systém. Na rozdíl od kravského mléka má i antiseptické účinky, kdy potlačuje vznik zánětu a brání rozvoji virových onemocnění. Můžeme ho koupit a nebo také vyrobit doma. Já osobně, pokud peču pro sebe, krémy dělám hlavně z kokosové smetany - šlehačky, pokud chcete ale tuto dobrotu vyzkoušet na blízkych, kteří nejsou až tak moc naklonění dnešním zdravějším trendům, kokosový krém domíchavam tučnějším sýrem mascarpone.

Ingredience

Na těsto

  • 100g mletých mandlí
  • 15g jemně mleté kukuričné mouky
  • 2 bílky
  • 70g třtinového cukru

Na krém

  • 120g kokosové smetany
  • 20g kakaový prášek z nepražených kakaových bobů
  • 1 mascarpone 250g

Na polevu

  • 100g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 20g kakaového másla

Postup

1.
Třtinový cukr si pomelu do moučky a vyšlehám s bílky. Pak přidám namleté vlašské ořechy a kukuřičnou mouku. Vše jemně promícham a pomocí cukrářského pytlíku tvaruji na plech vyloženy pečícim papírem rohlíčky. Z těsta vyjde cca 20 rohlíčku.

2.
Rohlíčky peču ve vyhřáte troubě na 180 stupňů 12min, je nutné to hlídat, čas se může měnit dle druhu trouby. Rohlíčky sundám z papíru a připravím si krém.

3.
Z kokosového mléka, které jsem cez noc nechala v lednici, vyberu tuhou část a ve vysokých otáčkach vyšlehám do šlehačky.  Sýr mascarpone smícham s raw kakaem a pak to vše dohromady zašlehám. Pokud jste zvyklí na chuť kokosové šlehačky, klidně vynechejte mascarpone. Jenom smetany ke šlehaní budete potřebovat mnohem víc. Doporučuji mít víc množství mléka, jelikož se někdy může stát, že v kokosovém mléku najdete jenom lžičku smetany a to je na vyšlehaní bohužel málo.

4.
Krémem pomocí cukrářského pytlíčku nazdobím rohlíčky a dám na chvíli do ledničky. Mezitím si připravím čokoládovou polevu.  Rohlíčky pak poliju polevou.