Mozartovy kuličky

27.01.2018

Mnoho z nás považuje marcipán za lahůdku, která je spojená hlavně s dorty. Klasický pravý marcipán jak ho známe, se dělá z mandlí, nepravý zas ze sušeného mléka a samozřejmě hodně bílého cukru. Na tuhle dobrotu vám úplně bude stačit zdravější varianta marcipánu a tu vykouzlíte jen ze třech surovin a to mandlí, ovesného sušeného nápoje a javorového sirupu.

Ingredience

Na marcipán

  • 150g blanšírovaných jemně mletých mandlí
  • 100g ovesného sušeného nápoje
  • 100ml javorového sirupu

Na nugát

  • 100g lískových jemně mletých ořechů
  • 50g lískooříškové pasty (Rapunzel)

Na obalení

  • 100g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 20g kakaového másla

Na ozdobení

  • blanšírované jemně mleté mandle

Postup

1.

Nejprve si zpracuji suroviny na nugát. Lískooříškovou pastu a lískové ořechy zpracuji v těsto a vytvářím v rukou male kuličky. Kuličky dám na chvilku do mrazáku, jelikož se pak lépe oblepují marcipánem. 

2.
Ingredience na marcipán zpracuji v těsto a pokud se vám s těstem dobře manipuluje můžete rovnou nugátové kuličky obalovat, pokud ne, dejte marcipán na chvilku do lednice. 

3.

Pak si připravím čokoládovou polevu. Kuličky namočím celé v čokoládové polevě a ještě před ztuhnutím ozdobím namletými mandlemi. Z daného množství jsem udělala 30 kuliček. Skladuji v chladu.