Marcipánové brambory

24.01.2018

Marcipán je náramná dobrota, jehož základ tvoří rozdrcené mandle a bíly cukr. Obecně platí, že čím více mandlí klasický marcipán obsahuje, tím je kvalitnější. Jenže co ten cukr? Nahradit? A čím? Co tak javorovým sirupem? Kromě toho, že je zdravějším sladidlem než cukr, má i pozitivní účinky na lidské zdraví. 

Ingredience 

Na marcipán cca 20ks

  • 150g blanšírovaných jemně mletých mandlí
  • 100g ovesného sušeného nápoje
  • 100ml javorového sirupu

Na náplň

  • 40ks bezlepkových piškotů 
  • lískooříšková pasta (Rapunzel)

Na obalení

  • prášek z nepraženého kakaa

Postup

1.

Všechny ingredience na marcipán zpracuji v těsto a dám odležet na chviličku do lednice. Mezi tím slepuji bezlepkové piškoty po dvou s lískooříškovou pastou. Když mam piškoty naplněné, marcipánovou hmotou tvořím brambory. 

2.

Do misky nasypu kakaový prášek a brambory v prášku hezky obalím. Vložím do cukrářských košíčku. Skladuji v ledničce. Vhodné nejen jako rychlé cukroví, ale i zákusek.