Tapiokový pudink

19.04.2017

Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. V obchodech na ni narazíte ve formě moučky nebo kuliček. Tapiokové perly jsou zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkym obsahem cholesterolu a jsou bezlepkové.

Ingredience

Na puding

  • 100g tapiokových perel
  • 400ml vody
  • 500ml kokosového mléka
  • 1 vanilkový pudink bez lepku
  • med dle chuti
  • ovoce dle chuti, ja použila maliny a borůvky

Na ozdobu

  • ovoce
  • květiny nebo listy

Postup

1.
Tapiok jsem zalila vodou a nechala přes noc nabobtnat. Ráno sem ho slila a dala do kastrůlku s mlékem. Trochu mléka nezapomentě odlít. Budete ho potřebovat k promíchani s pudinkovým práškem. Pak nechám surovinu v kastrůlku projít varem i s rozmíchaným pudinkem a vařím dokud vše krásně nezhoustne.

2.
Když je pudink hotový, dosladím medem a necham chvíli vychladit.


3.
Fantazii se při servírování meze nekladou. Můžete podávat v dezertních sklenicích zdobených ovocem, květy nebo listy. Ja plním i do sklenic s pevným uzávěrem, pro děti je to super svačinka v přírodě.