Kokosové sušenky

10.06.2017

Taky ste v dětsví milovali koka sušenky? Pro mě jsou a navždy zůstanou srdcovkou. Najít recept, který by uspokojil mé chuťové poháriky se nepovovedlo. Tak sem trochu zkusila experimentovat a na třetí pokus recept stojí za zveřejnění. Čím to tak bude? Použitím mandlové mouky. Ta se odtučněná vyrábí ze sladkých mandlí. Nejdříve se vylisovaním zbaví tuků a následně se najemno pomele. Tato mouka obsahuje malé množství tuku a víc se hodí na pečení, než mouka neodtučněná, což jsou pouze najemno pomleté mandle.

Ingredience

Na těsto

  • 100g jemně mletého kokosu
  • 150g špaldová mouka celozrnná
  • 70g přírodní cukr třtinový
  • 50g mandlová mouka
  • 150g ghí
  • 50g kokosového másla NE TUKU
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Postup

1.
Ghí si necham chvíli povolit v pokojové teplotě a pak přídám všechny ingredience a zpracuji v těsto.  Z těsta vytvořím kuličky.  Z daného množství vám vyjde tak 36-40 kuliček, dle velikosti.

2.
Kuličky pokládam na plech vyložený pečícím papírem. Pak navlhčenou vidličkou rozmáčknu každou kuličku. Vidličku vlhčím proto, aby se mi na těsto nelepila. Peču ve vyhřáte troubě na 175 stupňů 15-17 min.

3.
Upečené sušenky nechám vychladit a skladuji ve skle nebo v plechovkách, ale jelikož jsou moc dobré,  nevydrží tam moc dlouho.