Kandovaný pomeranč v čokoládě

21.12.2018

Vánoce za dveřmi a z každé strany na nás kouká vánoční cukroví. Někdo nedá dopustit na vánoční klasiku a recepty po babičkách a někdo se nebojí každý rok zaexperimentovat a vyzkoušet kromě klasiky i něco jiného. Já osobně kromě vůně vanilky, skořice a badyánu miluji vůni a chuť pomeranče, proto jsem si nemohla odpustit nevyzkoušet kandovaný pomeranč v čokoládě.

Ingredience

Na kandovaný pomeranč

  • 2  Bio pomeranče
  • 100g třitinového cukru
  • 1/2litru vody 

Na polevu

  • 150g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 50g kakaového másla


Postup

1.

Umytý pomeranč nakrájejte na silnější půlměsíčky i s kůrou. Vodu a třtinový cukr smíchám na mírném ohni. Když se cukr ve vodě rozpustí a začne probublávat, přidám pomeranč a nechám pět minut povařit. Pak přikryji pokličkou a nechám celou noc odležet.

2.

Druhý den pomeranč sliji a dám do horkovzdušné trouby na mřížku na 70 stupňů sušit. Sušila jsem skoro tři hodiny při mírně otevřené troubě. Když byl pomeranč suchý, připravila jsem si polevu a pomeranč v ní namočila.