Kakaové sušenky

01.04.2019

Kakaové máslo se  získává z bobů kakaovníku, je to tuk krémové barvy a krásně voní. Je poměrně drahé, jenže čokoláda bez kakaového másla není to pravé. Kakaové máslo obsahuje antioxidanty zabraňující oxidačnímu stresu v těle, má pozitivní vliv na psychiku. Je přírodním zdrojem minerálních látek a obsahuje zdravé tuky. Kakaové máslo nejen výborně chutná, ale jeho rozumná konzumace je brána jako součást zdravého životního stylu. V kuchyni má kakaové máslo široké využití jak pro přípravu dezertů a čokoládových bonbonů, tak na pečení. 

Ingredience

Na těsto

  • 200g špaldové mouky jemně mleté
  • 80g třtinového cukru
  • 80g kakaového másla
  • 2 lžíce kešu másla
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce prášku z nepražených kakaových bobů
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce kypřicího prášku bez fosfátu
  • špetka soli

Postup

1.

Kakaové máslo nechám na mírném ohni roztát. Mezi tím si smíchám mouku s cukrem, solí a kypřícím práškem. Pak přidám rozpuštěné, ne horké kakaové máslo a postupně přidávám zbytek surovin. Vše dobře promíchám. 

2.

Vytvoříme hutnější těsto a tvarujeme kuličky. Z těsta mi vyšlo cca 26 kuliček. Rozložím na pečící papír a kuličky promáčknu do tvaru kolečka. Peču ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 20 minut.