Jablečná přesnídávka

21.08.2018

Jablka jsou sezónní zdravou vitamínovou pochoutkou. Jabloň je v českých zahradách nejen nejčastějším, ale také nejstarším pěstovaným stromem. I když při tepelné úpravě ztrácí až 70% cenného vitamínu C, pořád je to úžasné domácí ovoce, které můžete použít na milion způsobů a nikdy vás neomrzí. 

Ingredience

Na přesnídávku 

  • 1 kg oloupaných jablek 
  • 3 lžíce třtinového cukru (dle chuti jablek)
  • voda

Postup

1.

Oloupaná jablka bez jadřince dáme do hrnce s vodou a přidáme třtinový cukr. Povaříme do měkka. Když jsou jablka měkká, vylejeme vodu a ponorným mixérem rozmixujeme. Ještě teplé nalijeme do skleniček. Z kila jablek mi vyšlo pět sklenic o objemu 165ml. 

2.

Skleničky s přesnídávkou pak vložím do hrnce s vodou a pod pokličkou povaříme 20minut.