Foukané mandlové rohlíčky

14.12.2018

Jednoduchý a naprosto bezkonkurenční recept na jedno z nejlepších cukroví pro milovníky mandlí, foukané mandlové rohlíčky. Mandle obsahují hodně vitamínu E, který funguje jako antioxidant. I díky tomu jsou mandle dobré pro zdraví. Loupané mandle jsou výborně stravitelné a pokud jsou se slupkou, i výživově hodnotnější. Obsahují hodně minerálu a hořčíku.  A foukané proto, jelikož po upečení se uvnitř rohlíčku vytvoří dutinka. A tady je moje obměna ve zdravější variantě.  

Ingredience

Na těsto

  • 100g špaldové mouky jemně mleté
  • 100g třtinového přírodního cukru
  • 125g margarín Alsan Bio
  • 125g mletých mandlí
  • 2 lžíce kypřícího prášku bez fosfátu

Na polevu

  • vysokoprocentní hořká čokoláda
  • kakaové máslo

Na vysypání formiček

  • špaldovou jemně mletou mouku

Postup

1.

Ze všech surovin zpracuji ručně těsto a dám odležet na chvíli do lednice. Mezitím si připravím formičky na rohlíčky, budete jich potřebovat cca tak čtyřicet kusů. Každou formičku vysypu moukou a pak naplním těstem. Rohlíčky se pečením nafouknou proto nemusíte plnit formičky do plna. 

2.

Naplněné formičky vložím na plech a peču ve vyhřáté troubě na 150 stupňů 30 minut takzvaně do růžova. Když jsou rohlíčky upečené, nechám asi tak pět minut vychladit a pak vyklepu z formiček. Vychlazené zdobím čokoládovou polevou nebo jen tak můžete posypat ovesným sušeným nápojem.