Domácí pečená marmeláda

03.09.2018

Máte doma hodně ovoce a nevíte co sním? Něco do mrazáku na horší časy a ten zbytek? Co třeba do marmelády. A pokud se chcete vyhnout klasice, doporučuji sáhnout po citrusovém pektinu. Přírodní citrusový pektin lze použít do džemů nebo marmelád. Je vyráběn z citrusových plodů a získává se ze slupek. Pektin je také významný i pro naše zdraví. Přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu a nepřímo chrání před infarktem myokardu. 

Ingredience

Na marmeádu

  • 1kg angreštu
  • 1kg jahod
  • 300g třtinového cukru
  • 1 lžíce octu
  • 1/2štávy z citronu
  • 4 lžíce pektinu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce rumu

Postup


1.

Očištěné ovoce promíchám na plechu s třtinovým cukrem. Jelikož jsem míchala kombinaci angreštu a jahod, použila jsem jahody zamrazené. Směs jsem dala péct do trouby na 200 stupňů. Peču hodinu. 

2.

Po upečení směs přeložím do většího hrnce a rozmixuji. Dám na chvíli vařit. Pektin promíchám s třtinovým cukrem poměr čtyři lžíce pektinu a čtyři lžíce cukru. Když marmeláda začne v hrnci bublat přidám šťávu z cintronu, směs pektinu a nakonec rum. Marmeládu ještě teplou nalévám do sklenic. Sklenice dám do tepla dnem dolů přes noc.