Domácí margot

16.05.2017

Másla vyrobená z ořechů a semen představují rozsáhlou škálu ve využití v kuchyni. Pomáhají uspokojit chutě na sladké s tím rozdílem, že jsou zdravější a taky prospívají našemu tělu.

Mandle obvykle využívame jako rychlé mlsání, aniž bychom veděli, že se z nich dají vyrobit zdravější varianty dortů, sladkých dezertů, mléka nebo másla.

Ingredience

Na těsto

  • 200g ovesných vloček
  • 70g namletých vlašských ořechů
  • 100g kokosu
  • 100g datlí
  • 250ml vody
  • 100g mandlového másla

Na čokoládu

  • 70g kakaového másla
  • 2 lžíce raw kakaa

Postup

1.
Pomleté vločky, kokos a ořechy smícham. Datle vložím do kastrůlku a zaliju horkou vodou. Nechám chvíli odležet pod pokličkou. Pak datle vyndám a se 100ml vroucí vody z varu rozmixuji. Pridám mandlové máslo. Nakonec všechny ingredience smícham a zpracuji v těsto. Na plech o velikosti 22x22 vložím pečící papír a těsto rovnoměrně natlačím do plechu. Dám ztuhnout do lednice.

2.
V kastrůlu s dvojtým dnem rozpustím kakaové máslo a kakao, suroviny se hezky spojí a vytvoří čokoládu.


2.
Vyndám plech z lednice, poliju čokoládou a nechám ztuhnou. Nechte to v lednici aspoň hodinu, ať se to hezky spojí.