Domácí bounty

08.06.2018

Kokosové mléko pomáhá posilovat imunitní systém. Na rozdíl od klasického kravského mléka má i antiseptické účinky, kdy potlačuje vznik zánětu a brání rozvoji virových onemocnění. Konzumaci kokosového mléka můžeme snížit svůj krevní tlak, pomáhá pročistit ledviny a močové cesty. Pití kokosového mléka vede ke snížení chutí na sladké. Neobsahuje lepek a ani laktózu a jeho využití v kuchyni je čím dál tím rozsáhlejší. 

Ingredience

Na těsto

  • 300g kokosu
  • 350ml kokosového mléka
  • 20g lecitínu
  • 50ml agáve sirupu 

Na polevu

  • 300g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 50g kakaového másla

Postup

1.

V hrnci na mírném ohni nechám projít varem kokosové mléko s lecitínem a kokosem. Lecitín můžete použít jak prášek, tak granule. Při použití granulí se může stát, že se úplně nerozpustí, ale na chuti či použití se nic nemění. Když se mi tyhle tři suroviny propojí, dosladím agáve sirupem a nechám vychladit. Z vychlazené směsi tvořím mini bounty tyčinky a dám do lednicie. Nejlépe přes noc. 

2.

V kastrůlku s dvojitým dnem rozpustím čokoládu s kakaovým máslem na polevu. Bounty tyčinky pak v čokoládové polevě namáčím a dám do lednice ztuhnout.