Fondant z nepraženého kakaa

05.05.2017

Nepražené kakao je jedna z nejkomplexnějších potravin na světe, řadí se k superpotravinám. Obsahuje velké množství prošpěšných látek pro tělo, které se pražením ničí. Nepražené kakao je přírodní antidepresivum obsahuje serotonin, triptofan, anandamid a dopamin, čili působí proti stresu, depresím a dělá náš život šťastnějším, tak jako tento dezertík.

Ingredience

Na těsto (4ks)

  • 50g špaldové jemně mleté mouky
  • 40g přírodní cukr třtinový
  • 70g kokosového tuku bez vůně
  • 2 lžíce prášku z nepražených kakaových bobů - raw kakao
  • 2 vajíčka

Na vymazání

  • kokosový tuk bez vůně

Postup

1.
V kastrůlku s dvojtým dnem rozpustím kokosový olej a kakao. Celé vejce vyšlehám s cukrem do pěny. Zkontrolujte rozpuštěné raw kakao, nesmí být horké. Pak ho postupně za stálého šlehání přilévám do ušlehané pěny. Na závěr vmíchám mouku. Vše dělám pomalu, aby se nic nesrazilo. 

2.
Formičky si lehce vymažu kokosovým tukem. Těsto do formiček nalévám lžící, důležité je těsto hezky rozetřít po celé formičce, aby nenabyl jenom střed. Ničemu to sice nevadí je to spíš hezčí pro efekt.

3.
Peču v troubě vyhřáté na 230 stupňů přibližně 7min. Po vyndání z trouby počkejte tak minutku až dvě, než fondant vyklopíte z formy. Posypu práškem z nepražených kakaových bobů, ozdobím a podávám ještě teplý.

4.
Těsto ve formičkách můžete klidně nechat v lednici a péct až později.