Čokoládový brownies

03.08.2018

Hodně se o něm mluví, ale málo se o něm ví.  I když se jmenuje kakaové máslo, s tím tradičním nemá moc společného. Získává se z bobů kakaovníku, je to tuk krémové barvy a krásně voní. Je poměrně drahé, jenže čokoláda bez kakaového másla není ono. Kakaové máslo obsahuje antioxidanty zabraňující oxidačnímu stresu v těle, má pozitivní vliv na psychiku. Je přírodním zdrojem minerálních látek a obsahuje zdravé tuky. Kakaové máslo nejen výborně chutná, ale jeho rozumná konzumace je brána jako součást zdravého životního stylu. V kuchyni má kakaové máslo široké využití jak na pečení, tak pro přípravu dezertů nebo čokoládových bonbonů.

Ingredience

Na těsto

  • 100g kakaového másla
  • 100g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 2 vajíčka
  • 70g pomletého třtinového cukru
  • 30g přeoseté mouky špaldové jemně mleté

Postup

1.

Kakaové máslo a čokoládu spojím v kastrůlku s dvojitým dnem. Vajíčka vyšlehám s cukrem do husté pěny. Pak pozvolna do pěny přilévám rozpuštěnou čokoládu a promíchávám. Když se pěna s čokoládovou směsi propojí, přidávám pozvolna i mouku.

2.

Peču ve vyhřáté troubě v pekáčku o velikosti 20x30cm na pečícím papíru 20 minut na 175 stupňů. Po upečení nechám chvilku v pekáčku asi tak cca 5 minut a pak i s pečícím papírem odložím k dalšímu chladnutí, klidně i pět hodin. Brownies tak dobře zpevní a vychladlé se teprv dobře krájí.