Čokoládový brownies

06.04.2018

Hodně se o něm mluví, ale málo se o něm ví.  I když se jmenuje kakaové máslo, s tím tradičním nemá moc společného. Získává se z bobů kakaovníku, je to tuk krémové barvy a krásně voní. Je poměrně drahé, jenže čokoláda bez kakaového másla není ono. Kakaové máslo obsahuje antioxidanty zabraňující oxidačnímu stresu v těle, má pozitivní vliv na psychiku. Je přírodním zdrojem minerálních látek a obsahuje zdravé tuky. Kakaové máslo nejen výborně chutná, ale jeho rozumná konzumace je braná jako součást zdravého životního stylu. V kuchyni má kakaové máslo široké využití jak na pečení tak pro přípravu dezertů nebo čokoládových bonbonů.

Ingredience

Na těsto

  • 100g kakaového másla
  • 100g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 2vajíčka
  • 70g pomletého třtinového cukru
  • 30g přeosáte mouky špaldové jemně mleté

Postup

1.

Kakaové máslo a čokoládu spojím v kastrůlku z dvojitým dnem. Vajíčka vyšlehám s cukrem do husté pěny. Pak pozvolna do pěny přilévám rozpuštěnou čokoládu a promíchávám. Když se pěna s čokoládovou směsi propojí přidávám pozvolna i mouku.

2.

Peču ve vyhřáté troubě v pekáčku o velikosti ..... na pečíčim papíru 20minut na 175stupnich. Po upečení nechám chvilku v pekáčku asi tak cca 5minut a pak pak i z pečíčim papírem odložím k dalšímu chladnutí, klidně i pět hodin. Brownies tak dobře zpevní a vychladlé se teprv dobře krájí.