Čokoládovo mandlový zákusek

10.02.2019

Mandle obsahují hodně vitamínu E, který funguje jako antioxidant. I díky tomu jsou mandle nejen dobré pro zdraví, ale i dlouho vydrží, jelikož vitamín E zabraňuje žluknutí tuků. Mandle jsou ideální pro zdravou pleť, vlasy, zuby i kosti. Loupané mandle jsou výborně stravitelné a pokud jsou se slupkou, i výživově hodnotnější. Obsahují hodně minerálu a hořčíku.  Jejich konzumace se doporučuje pro obsah železa a také dodávají do těla velké množství vlákniny. 

Ingredience

Na korpus

  • 100g pomletých mandlí 
  • 10g kokosového oleje 
  • 10 ks datlí 

Na čokoládový krém

  • 500ml mandlového mléka
  • 60g pudingu bez lepku (je to jeden a půl balíčku)
  • 50g třtinového cukru
  • 50g vysokoprocentní hořké čokolády

Na šlehačku

  • 400ml plechovka kokosového mléka den předem skladována v lednici

Na ozdobu

  • konopné semínko 

Postup

1.

Mleté mandle, kokosový olej a datle rozmixuji do hmoty. Hmotu natlačím do dortové formy o velikosti 18 cm a dám do lednice. Mezitím si připravím čokoládový krém z pudingu. Puding na krém dělám dle návodu na obalu, jen použiji víc pudingového prášku, aby byl puding tužší. Když je puding hotový, sundám z ohně, ještě do vřícího nasypu cukr a pak hořkou čokoládu a promíchávám do krému. 

2.

Vychladlý krém naliji na mandlový korpus a dám do lednice ztuhnout. Když pudingový krém ztuhne, dám na dortík vrstvu kokosové šlehačky. Kokosovou šlehačku si uděláme z tuku, který se vytvoří v plechovce kokosového mléka, kterou jsem přes noc nechala v lednici. Tuk z plechovky vyberu, jen tu bílou tuhou část a šlehám. Dortík jsem pak ozdobila konopným semínkem.