Čokoládovo banánový chlebíček

28.05.2017

Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých živin a pozitivně ovlivňují trávení a zdraví srdce. Pokud budete mít možnost ochutnat banány v zemích, kde se pěstují, hlavně na Kanárských ostrovech, tak neváhejte. Banány, které koupíme u nás, dozrávají ve skladech a bohužel mají méně vitamínů a sacharidů. Banány mají pro mě osobně jednu úžasnou vlastnost, kterou využívam hodně u pečení, raw dortů či dezertů, a tou je jejích sladká chuť, která umí dezert krásne osladit.

Ingredience

Na těsto

  • 150 g jemně mleté špaldové mouky
  • 70 g ghí
  • 100ml mandlového mléka
  • 50g přírodního třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 2 banány
  • 5 lžic raw kakaa
  • 1 lžíce kypřícího přášku bez fosfátu
  • špetka soli
  • hrst hořkých čokoládových pecek

Na ozdobu

  • hořké čokoládové pecky, množství dle libosti

Postup

1.
Ingredience si rozdělím do dvou misek na suché a mokré. V jedné misce smícham mouku, kakao, kypřící prášek a sůl.

2.
Přepuštěné máslo ghí nechám na mírnem ohni rozpustit, pozor at není moc horké. V misce si rozmačkám vidličkou banány a přidám ghí, cukr, mandlové mléko a vajíčko. Vše hezky šlehací metličkou propojím.

3.
Suché i mokré ingredience spojím v těsto. Do těsta nasypu čokoládove pecky a promícham. Peču ve vyhřáte troubě na 175 stupnů 45 min v skleněné misce vyložené pečíčím papírem. Před pečením ještě povrch chlebíčku posypu čokoládovými peckami. Chlebíček nechte po upečení vychladit.

4.
Chlebíček je výborny na snídaní k čaji nebo ke kávě. Ja osobně si ho ráda mažu ořechovým máslem a obložím ovocem.