Domácí bonbóny

04.03.2018

Mám ráda nepečené zákusky, bonbóny a cukroví, jenže u některých druhů to bez vajíčka v syrovém stavu nejde. Co dělat, když se vajíčkám v syrovém stavu z určitých důvodu vyhýbaáme? Já osobně doporučuji lecitin. Má nejen úžasnou pojivou schopnost, ale také díky vysokému podílu esenciálních mastných kyselin dokáže v krevním oběhu bojovat s cholesterolem, snižuje krevní tlak, je skvělou prevencí proti kardiovaskulárním onemocněním a mozkovým příhodám. A pro studenty tu mám taky jednu osobní zkušenost s lecitínem, který pomáha zvyšovať koncentraci a učení s ním je mnohem snadnější. 

Ingredience

Na těsto

  • 60g mletých blanšírovaních mandlí
  • 100g bezlepkových piškotů
  • 20g lecitinu
  • 50ml javorového sirupu
  • 25ml vody

Na polevu

  • 100g kvalitní hořké čokolády
  • 20g kakaového másla

Postup

1.

Pokud mám lecitin ve formě granulí, tak si ho najemno v mixéru pomelu na prášek. V mixéru pomelu i piškoty a pak přidám zbylé ingredience. Zpracuji v těsto a z těsta vytvaruji ručně bonbóny. Z daného množství vyjde 10-11 bonbónu. Bonbóny dám do ledničky a mezi tím si připravím čokoládovou polevu. 

2.

Polevu si připravím z čokolády a kakaového másla. Z polevy vám zůstane víc než polovina, jenže jelikož bonbóny v polevě namáčím celé, v daném množství to jde prostě líp. Bonbóny dám pak do lednice.