archiv receptů

Vánoce za dveřmi a z každé strany na nás kouká vánoční cukroví. Někdo nedá dopustit na vánoční klasiku a recepty po babičkách a někdo se nebojí každý rok zaexperimentovat a vyzkoušet kromě klasiky i něco jiného. Já osobně kromě vůně vanilky, skořice a badyánu miluji vůni a chuť pomeranče, proto jsem si nemohla odpustit nevyzkoušet kandovaný...

Mandle obsahují hodně vitamínu E, který funguje jako antioxidant. I díky tomu jsou mandle nejen dobré pro zdraví, ale i dlouho vydrží, jelikož vitamín E zabraňuje žluknutí tuků. Loupané mandle jsou výborně stravitelné a pokud jsou se slupkou, i výživově hodnotnější. Obsahují hodně minerálu a hořčíku. Mandle patří k ořechům, které člověk konzumuje...

Jednoduchý a naprosto bezkonkurenční recept na jedno z nejlepších cukroví pro milovníky mandlí, foukané mandlové rohlíčky. Mandle obsahují hodně vitamínu E, který funguje jako antioxidant. I díky tomu jsou mandle dobré pro zdraví. Loupané mandle jsou výborně stravitelné a pokud jsou se slupkou, i výživově hodnotnější. Obsahují hodně minerálu a...

Vanilka, bez ní si Vánoce prostě neumíme představit. Navíc vanilka pomáhá uklidňovat, používá se v aromaterapii při depresích, zlepšuje trávení a srovnává psychiku. Pravá vanilka je příjemně nasládlá a používá se do koláčů, zmrzlin nebo dezertů. U nás by jsme si bez ní nedokázali představit vánoční cukroví. Kromě vanilkových rohlíčků ji můžete...

Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a přirozeně zvyšuje odolnost proti únavě. Ve velkém pomáhá při potížích spojených s poruchou nervové soustavy, depresemi, stresem, nevolností a nervozitou. Svým antioxidačním působením zastavují stárnutí a aterosklerózu. Pšeniční klíčky jsou vhodné do kaší, smoothie, jogurtů, pomazánek, polévek,...

Jednoduchý a naprosto bezkonkurenční recept na jedno z nejlepších cukroví pro milovníky kokosu, foukané kokosové rohlíčky. Foukané proto, jelikož po upečení se uvnitř rohlíčku vytvoří dutinka. A tady je moje obměna ve zdravější variantě.

Perník

30.11.2018

Perníkové koření je koření, které nezbytně patří k Vánocům. Jenže nejen na Vánoce nám může perníkovým kořením provonět domácnost. Takový perník si můžete udělat jakýkoliv den v roce. Krom toho že nezbytně patří k vánocům obsahuje tři důležité složky, a to badyán, skořici a hřebíček. Badyán posiluje celkově organismus. Uklidňuje žaludek, podporuje...

Muffin tvarem připomíná malý dortík, který není moc sladký a obvykle nemá polevu. Existuje mnoho variant a ochucení. Muffiny se často jedí k snídaní nebo ke svačině a jelikož jsou super svačinkou do ruky pro malé děti, i tento malý dortík lze udělat ve zdravější a pro tělo lépe stravitelnější variantě.

Red velvet

18.11.2018

Červená řepa je kořenová zelenina bohatá na kyselinu listovou, draslík a vitamín C. Spousta z nás na ni nerada vzpomíná, jelikož se ve velkém objevovala ve školních jídelnách. Jenže pokud jí dáte opět šanci, určitě neuděláte špatně, jelikož konzumace řepy pomáhá na snížení krevního tlaku, upravuje srdeční puls a posiluje nervový systém. Obsahuje...

Nejnovější články na blogu

Přečtěte si, co je nového

Med je pro svou sladkou chuť oblíbenou pochoutkou, která se díky svým blahodárným účinkům řadí mezi přírodní bohatství. Med obsahuje velké množství minerálních látek jako je vápník, železo, hořčík, draslík, selen nebo zinek. Med se skládá hlavně z fruktózy a glukózy a i když může mít GI až okolo 80, je to pořád silné přírodní antibiotikum, ničí...

Ciabatta je italský bílý chléb, který se připravuje z hladké mouky, droždí a olivového oleje. Existuje řada obměn a variací. Například se zelenýma olivama. Olivy jsou skvělé pro naše zdraví, snižují špatný cholesterol, chrání před vysokým krevním tlakem, podporuji cirkulaci krve v cévách a mají protizánětlivé účinky. Zelené olivy, na rozdíl od...

Nepražené kakaové boby jsou bez cukrů, obsahují antioxidanty, vitamíny i minerály. Nejsou v nich žádné trans-tuky a ani cholesterol. Nepražené kakaové boby jsou přírodnější než pražené kakaové boby a mnohem zdravější než holanské kakao, které je ošetřené chemickým roztokem. Nepražené kakaové boby mají oříškovo hořkosladkou chuť a jestli prášek z...