archiv receptů

Red velvet

18.11.2018

Červená řepa je kořenová zelenina bohatá na kyselinu listovou, draslík a vitamín C. Spousta z nás na ni nerada vzpomíná, jelikož se ve velkém objevovala ve školních jídelnách. Jenže pokud jí dáte opět šanci, určitě neuděláte špatně, jelikož konzumace řepy pomáhá na snížení krevního tlaku, upravuje srdeční puls a posiluje nervový systém. Obsahuje...

Váš text začíná právě zde. Klikněte a můžete začít psát. Aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae.

Arašídové máslo a hodně omílaná věta, jestli zdravé je nebo není. I když samo o sobě je hodně tučné, tuky které obsahuje jsou však rostlinné a nenasycené a ty jsou pro naše zdraví spíš prospěšné. Kromě tuků obsahuje arašídové máslo vitamíny, kyselinu listovou, je zdrojem bílkovin a určitě je lepší náhradou za klasické máslo z mléka.

Chia puding

17.10.2018

Chia semínka jsou vynikajícím zdrojem vápníku, omega 3 mastných kyselin, vlákniny, minerálů a vitamínů. Vážou na sebe snadno vodu, díky čemu vytvoří lehce stravitelný gel. Mají schopnost snižovat hladinu krevního cukru, podporují zdravý trávicí systém, dobře zasytí a pokud je dobře nakombinujete s ovocem či rostlinným mlékem, uděláte z toho úžasnou...

Bublanina, třená buchta plná sezónního ovoce, a když do ní místo klasického kypřícího prášku použijete ten bez fosfátu, nic se nestane, právě naopak. Ve složení tohoto kypřícího prášku nenajdete fosfáty a ani lepek. Kyselou složku nahrazuje vinný kámen a škrob je kukuřičný nebo bramborový. A proč jím nahradit klasiku? Možná i proto že v těle příliš...

Každý z nás má určitě zkušenost s živočišným mlékem. Jenže ne pro každého jsou vhodná, na vině může být alergie na bílkovinu, nesnášenlivost mléčného cukru, jinak řečeno laktózy nebo prostě jen mléko nechce z určitých důvodu pít. V dnešní době není problém, existuje velké množství mlék (nápojů) rostlinných, které nám plnohodnotně dokáži živočišní...

Pro lidi s intolerancí na laktózu je kokosové mléko takový menší zázrak. Mléko získané z dužiny kokosu pomáha posilovat imunitní systém. Na rozdíl od kravského mléka má i antiseptické účinky, kdy potlačuje vznik zánětu a brání rozvoji virových onemocnění. Můžeme ho koupit a nebo také vyrobit doma. Já osobně, pokud peču pro sebe, krémy dělám hlavně...

Máte doma hodně ovoce a nevíte co sním? Něco do mrazáku na horší časy a ten zbytek? Co třeba do marmelády. A pokud se chcete vyhnout klasice, doporučuji sáhnout po citrusovém pektinu. Přírodní citrusový pektin lze použít do džemů nebo marmelád. Je vyráběn z citrusových plodů a získává se ze slupek. Pektin je také významný i pro naše zdraví....

Avokádo je ovoce bohaté na zdravé tuky, vlákninu a celou řadu vitamínů a minerálů. Obsahuje vysoké množství tuku, které je zdraví prospěšné, proto je dnes avokádo hodně zařazované do zdravých jídelníčků. Pomáhá snižovat hladinu cukru, obsahuje důležité antioxidanty a zdravé mononenasycené mastné kyseliny. Lze ho konzumovat různě upravené a kromě...

Nejnovější články na blogu

Přečtěte si, co je nového

Mandle obsahují hodně vitamínu E, který funguje jako antioxidant. I díky tomu jsou mandle nejen dobré pro zdraví, ale i dlouho vydrží, jelikož vitamín E zabraňuje žluknutí tuků. Mandle jsou ideální pro zdravou pleť, vlasy, zuby i kosti. Loupané mandle jsou výborně stravitelné a pokud jsou se slupkou, i výživově hodnotnější. Obsahují hodně minerálu...

Výroba mléka bez obsahu laktózy je neskutečně snadná a navíc chutná vážně skvěle. Mandlové mléko je ze všech rostlinných mlék nejkrémovější a chuťově za mě nejlepší. Rostlinné mléka dnes hodně známa jako nemléka, obsahují dobře stravitelný výluh z ořechů a semínek, v němž krom bílkovin a tuků najdeme často i vápník a další minerální látky.

Vánoce za dveřmi a z každé strany na nás kouká vánoční cukroví. Někdo nedá dopustit na vánoční klasiku a recepty po babičkách a někdo se nebojí každý rok zaexperimentovat a vyzkoušet kromě klasiky i něco jiného. Já osobně kromě vůně vanilky, skořice a badyánu miluji vůni a chuť pomeranče, proto jsem si nemohla odpustit nevyzkoušet kandovaný...